You are here
berita 

Wanita alami trauma, tekanan perasaan selepas disoal siasat PDRM

Wong Weng Mun bercakap pada sidang media mengenai tuduhan mencuri jam tangan di Cheras, Kuala Lumpur. foto IMRAN FAKHRI, 28 JANUARI 2018.

KUALA LUMPUR – Seorang wanita mendakwa dia mengalami trauma dan tekanan perasaan selepas disoal siasat polis ketika diambil keterangan berikutan laporan kes kecurian jam tangan mewah bernilai hampir RM30,000.

Wong Weng Mun berkata, dia kini berdepan simpton tidak berselera makan dan minum, tidak boleh tidur, tidak boleh berada bersendirian dan perlu ditemani ahli keluarga untuk bergerak.

Dia memberitahu, masalah kesihatannya itu disahkan oleh Klinik Kesihatan Cheras Baru di sini selepas menjalani pemeriksaan mental pada 26 Januari lalu.

“Pada 23 Januari lalu, saya telah dipanggil ke Balai Polis Cheras untuk diambil keterangan bermula pukul 8 malam hingga 3 pagi.

“Apa yang mengejutkan, saya disoal siasat secara kasar dan ugut jika tidak mengaku salah. Saya ditengking dan diancam akan digari dan dimasukkan di dalam lokap jika masih enggan mengaku kesalahan itu.

“Saya hanya mampu menangis selepas itu dan mengalami tekanan perasaan kerana tidak menyangka akan diperlakukan sebegitu,” katanya.

Dia berkata demikian pada sidang media yang turut dihadiri Pengerusi Wanita MCA Cheras, Heng Sinn Yee di sini hari ini.

http://malaysiagazette.com/v2/blog/2…al-siat-polis/

Anda Juga Mungkin Meminati

Related posts