You are here
berita 

Viral Polis Bantu Gelandangan Bogel

GAMBAR seorang polis yang sanggup memberikan bajunya kepada seorang gelandangan yang sedang berbogel di kawasan awam tular di media sosial.

Gambar tersebut muncul pada Isnin, menunjukkan seorang polis memberikan baju putihnya kepada seorang lelaki dalam kejadian di Bandar Lampung, Indonesia.

Menurut posting asal yang dimuat naik oleh @anisa.sarii, polis berkenaan, Edward Setia Putra dilihat telah berhenti dan turun dari motosikalnya sebaik sahaja ternampak seorang lelaki sedang duduk tanpa pakaian di jalan utama di bandar itu.

Dia kemudian mengeluarkan sehelai baju-T putih dari ruang simpanan motosikalnya dan menyerahkannya kepada lelaki tersebut.

Bagaimanapun, lelaki itu masih tidak berseluar.

Menurut posting yang sama, anggota polis berkenaan tidak membiarkannya lelaki itu begitu sahaja, sebaliknya memberikan wang yang dikeluarkan dari dompetnya dan menyuruh lelaki itu pergi membeli seluar.

Tindakan Edward mendapat pujian ramai, dengan jabatan polis tempatan memberikannya publisiti dengan menyiarkan semula gambar anggotanya di akaun Instagram rasmi mereka.

Berdasarkan posting jabatan polis, lelaki yang identitinya tidak diketahui itu dipercayai mengalami masalah mental.

Baca lebih lanjut di http://www.mstar.com.my/berita/berit…uIZhmZmgPt3.99

Anda Juga Mungkin Meminati

Related posts