You are here
berita 

6 mati lemas dikurung perompak dalam bilik air di JakartaPolisi memeriksa korban tewas di rumah mewah di Jalan . Pulomas Utara, Pulogadung, Jakarta Timur.


Mangsa yang kritikal di hospital.

JAKARTA: Polis pada Selasa menemui enam orang termasuk seorang kanak-kanak berusia sembilan tahun mati lemas dalam bilik mandi bersaiz kecil selepas perompak bersenjata mengurung mereka pada hari sebelumnya.

Jenayah kecil adalah perkara biasa di Jakarta yang dipenuhi 10 juta orang, tetapi jenayah kekerasan termasuk rompakan bersenjata jarang berlaku.

Pada Isnin terdapat sehingga empat kes pecah masuk ke kawasan kejiranan mewah, demikian menurut jurucakap polis Jakarta, Argo Yuwono.

Bagi kejadian rompakan yang membawa kepada penemuan mayat itu, perompak mengunci 11 individu termasuk ahli keluarga, pembantu rumah dan pemandu mereka di dalam bilik air bersaiz dua meter kali satu meter.

Mereka hanya ditemui terkurung di dalamnya pada awal pagi Selasa, kata Yuwono.

“Perompak membawa senjata api dan parang,” kata Yuwono memetik kenyataan saksi.

Lima mangsa lain berada dalam keadaan kritikal dan dibawa ke hospital.

Mangsa ditemui dalam keadaan saling tindih menindih di dalam bilik air tersebut dan dipercayai maut akibat kekurangan oksigen.

“Iya ukuran kamar mandinya ukuran 2×3 apa 2×2 gitu, kecil kok kamar mandinya. Jadi tumpuk-tumpukanan aja, jadi yang udah pingsan mungkin dibawahnya. Pingsan ketindih lagi, begitu.

Jadi kalau yang luka Pak Dodi, yang lain gak ada luka,” ungkapnya tentang pembunuhan di Jalan Pulomas Utara, Kayu Putih, Jakarta Timur, Selasa (27/12/2016).

http://www.mstar.com.my/berita/berit…i-bilik-mandi/

Anda Juga Mungkin Meminati

Related posts